Faszerowane ziemniaki

Aktualizacja

Faszerowane ziemniaki, czyli ziemniaki wypełnione po brzegi farszem. Każdy będzie pałaszował z przyjemnością! Faszerowane ziemniaki są pyszne, szybkie w przygotowaniu i ukażą nam zupełnie nową twarz popularnych ziemniaczków!

Faszerowane ziemniaki możesz podać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym
Faszerowane ziemniaki możesz podać z sosem czosnkowym lub innym ulubionym123RF/PICSEL

Faszerowane ziemniaki - przygotowanie


Cebulę posiekaj, pieczarki zetrzyj na tarce. Podduś na oleju. Dodaj mielone mięso, wymieszaj, podsmaż, przypraw.

Ziemniaki gotuj kilka minut w osolonym wrzątku. Ostudź, lekko wydrąż, napełnij masą. Oprósz przyprawą do kurczaka, posyp serem żółtym.

Piecz ok. 30 min w temp. 180°C.

Podawaj ciepłe z ulubionymi dodatkami - surówkami i sosami.

Poznaj też inne przepisy na faszerowane warzywa i inne dania:

Zobacz też:

"Ewa gotuje": Sałatka z wołowiną i jajkiem poszetowymPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas