Filet w sosie pomarańczowym

Doskonały na przystawkę.

Składniki:

  • pojedyncza pierś z kurczaka
  • pieprz cayenne
  • sól
  • oregano
  • 2 duże pomarańcze
  • 4 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka octu balsamicznego
  • 1 łyżka zimnego masła kolendra

Przygotowanie:

1. Umytego kurczaka zalej wodą i przypraw solą, pieprzem, kolendrą i oregano. Gotuj do miękkości. Wyciśnij sok z pomarańczy i przecedź przez sitko. Do garnka wsyp cukier i rozpuść go. Gdy powstanie karmel, dodaj sok, mieszając. Dodaj masło i cały czas mieszaj około pięciu minut, aż zgęstnieje. Dodaj sól i ocet.

Reklama

2. Gotowanego kurczaka polej sosem i podawaj z ryżem oraz cząstkami pomarańczy obranymi z białej błonki.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje