Filet z łososia ze szparagami

Zdrowo i smacznie!

Składniki

  • 600 g filetu z łososia
  • cytryna
  • łyżeczka ziół prowansalskich
  • łyżka musztardy francuskiej (z gorczycą)
  • 2 pęczki zielonych szparagów
  • 3 łyżki oliwy
  • 250 g pomidorków koktajlowych

Sposób przygotowania

1. Rozgrzej piekarnik do 200 st. C. Naczynie żaroodporne wyłóż papierem do pieczenia. Cytrynę pokrój w plasterki, ułóż je na papierze. Rybę podziel na porcje (po 150 g), posmaruj musztardą i obsyp ziołami. Ułóż w formie, przykryj drugim arkuszem papieru. Włóż do piekarnika, piecz 25 minut. 

2. Szparagi umyj, przytnij stwardniałe koń- ce. Ułóż szparagi w żaroodpornej formie. Skrop je oliwą i wstaw do piekarnika (obok ryby), piecz ok. 15 minut. 

3. Podawaj rybę ze szparagami, obsypaną połówkami pomidorków, z bagietką.  

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje