Flądra pod pieczarkową pierzynką

Pyszna zapiekana rybka.


Reklama


Składniki:

- filety z flądry ok. 150g,
- kilka świeżych pieczarek,
- cebula,
- łyżka masła,
- estragon,
- sól, pieprz,
- pół szklanki przecieru pomidorowego,
- utarty ser żółty

Przygotowanie:

Przygotowanie: flądrę ugotować w osolonej wodzie; pieczarki oraz cebulę poddusić na maśle i przyprawić do smaku; rybę ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić cytryną obłożyć uduszonymi pieczarami i polać przecierem pomidorowym a następnie całość posypać serem i krótko zapiekać w piekarniku. (ok. 380 kcal na porcję)

Dowiedz się więcej na temat: flądra | Maria Winiarska | ryby

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje