Frytki z awokado

Jako dodatek do dań, albo smakowita przekąska – nie ważne w jaki sposób schrupiesz frytki z awokado i tak skradną twoje serce i żołądek!

Awokado
Awokado123RF/PICSEL

Właściwie to nie są do końca frytki. Danie, które w internecie występuje pod nazwą "frytki z awokado" to tak naprawdę awokado panierowane w bułce tartej i pieczone w piekarniku. Nie jest to  najbardziej dietetyczna potrawa, ale jej smak sprawia, że naprawdę warto zgrzeszyć.

Frytki z awokado to doskonały dodatek do mięsa, ryby czy jajek. Świetnie sprawdzą się też w połączeniu z hummusem, tahini czy po prostu ketchupem.

A oto jak je przygotować:

Weź 2 dojrzałe awokado, jajko, mąkę, bułkę tartą i kilka łyżek oliwy.

Awokado pokrój w grube paski, opanieruj, a  następnie ułóż na posmarowanej oliwą blaszce.

Nagrzej piekarnik do temperatury ok. 160 stopni i piecz awokado przez kwadrans.

Smacznego!

Dziwne potrawyINTERIA.PL
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas