Galaretka jabłkowa

Zdrowy deser.

Składniki na 6 porcji:

Reklama

- 1 l soku jabłkowego,
- 0,5 kg jabłek,
- 2 czubate łyżki żelatyny,
- 4 łyżki cukru,
- 2 cytryny,
- 200 ml śmietany,
- kilka pistacji do dekoracji

Przygotowanie:

Jabłka obrać, wydrążyć, pokroić w kostkę. Sok jabłkowy zagotować z sokiem cytrynowym i cukrem i dodać pokrojone jabłka, podgotować na wolnym ogniu 5 minut. Dodać żelatynę i dokładnie wymieszać. Gdy galaretka się schłodzi wylać ją do foremek. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Po schłodzeniu wyjąć z foremki i podawać z lekko podbitą śmietaną i pistacjami.
Czas przygotowania: 30 minut + czas chłodzenia

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Lubisz słodkości? Zobacz też:

Dowiedz się więcej na temat: galaretka | desery

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje