Galaretka z żurawiny

Owoce żurawiny dokładnie oczyść i odsącz.

Galaretka z żurawiny
Galaretka z żurawiny123/RF PICSEL123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

  • 1 kg dojrzałych żurawin
  • 1 kg cukru
  • 1/2 szklanki wody
  • listki melisy cytrynowej

Sposób przygotowania:


Owoce żurawiny dokładnie oczyść i odsącz. Zagotuj wodę z cukrem, wrzuć owoce i gotuj aż się rozpadną. Przetrzyj je przez sito. Przecier wstaw na ogień i gotuj ok. 5 minut. Gorącą masę przelej do wyparzonych słoików, dodaj po listku melisy, zamknij i ostudź. Pasteryzuj w temperaturze 90 stopni C. To świetny dodatek do drobiu, dziczyzny oraz pasztetów.

Czas przygotowania: ok. godziny

Zmysłowe smaki: Makrela w aromatycznym sosie pomidorowymInteria.tv
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas