Gnocchi z chorizo miodową musztardą

To wyjątkowe danie smakuje jak w najlepszej restauracji. Sekretem są idealnie dobrane składniki!

Gnocchi z serem Maasdamer
Gnocchi z serem Maasdamer materiały prasowe

Sposób przygotowania

Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na oliwie ok. 2 minuty, dodajemy paprykę wędzoną, sól, pieprz, czosnek pocięty w plasterki i kiełbasę chorizo, również pociętą w plasterki. Po upływie ok. 3 minut, dodajemy musztardę i połówki pomidorów, podlewamy śmietaną i gotujemy przez kolejne 3 minuty. 

Gnocchi gotujemy 4 minuty w osolonej wodzie, odcedzamy i przekładamy do sosu. Trzy plasterki sera  kroimy w kostkę, dodajemy do sosu, a 1 plasterek kroimy w paski i dekorujemy nim potrawę ułożoną na talerzu. Pestki prażymy na suchej patelni i posypujemy

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas