Gołąbki jaglane

Znane danie w nowej odsłonie.

Składniki

  • 20 dag kaszy jaglanej
  • 50 dag mięsa mielonego
  • mała kapusta pekińska
  • mały koncentrat pomidorowy
  • litr bulionu
  • łyżeczka dowolnej przyprawy do mięsa
  • cebula
  • sól, pieprz
  • olej

1. Kaszę najpierw wypłucz w wodzie zmienianej 2-3 razy, a potem przelej wrzątkiem na sitku. (To ważne, bo dzięki temu kasza nie będzie gorzka). Zalej ją gorącą wodą - 2 części wody na 1 część kaszy - i ugotuj na sypko.

Reklama


2. Cebulę obierz, opłucz, posiekaj,zeszklij na oleju. Kapustę obierz z wierzchnich liści, cienko poszatkuj. Wymieszaj mięso z cebulą, kapustą i przyprawą do mięsa, dopraw solą i pieprzem.Uformuj z masy niewielkie kulki, obsmaż na oleju.



3. Bulion wymieszaj z koncentratem,podgrzej. W garnku ułóż obsmażone mięsne kulki, zalej bulionem.Gotuj ok. 25 min na bardzo małym ogniu,

Chwila dla Ciebie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje