Gołąbki w sosie pomidorowym

Gołąbki są czasochłonne, ale dla ich wyjątkowego smaku warto poświęcić dodatkowe minuty. Sos pomidorowy podkreśli aromat dania.

Są wyjątkowo smaczne
Są wyjątkowo smaczne 123RF/PICSEL

1. Liście kapusty dokładnie umyj i obgotuj w gorącej wodzie.

2. Cebulę obierz, drobno pokrój i usmaż na maśle na złoty kolor.

3. Mięso umyj i zmiel. Wymieszaj z cebulą, jajkiem i solą.

4. Na liściach kapusty układaj farsz mięsny i formuj gołąbki. Włóż je do rondelka z gorącą wodą. Dodaj resztę masła, obrane ze skórki, pokrojone pomidory i gotuj przez ok. 30 min. Pod koniec wlej przecier pomidorowy zmieszany z mąką. 

Zmysłowe smaki: Gołąbki z młodej kapustyInteria.tv
Mam dziecko
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas