Gotowane pierogi z mozzarellą

Świeże spojrzenie na pierogi.

Składniki:

  • 2 duże czerwone cebule
  • 1 średnia cukinia
  • 15 dag mozzarelli
  • 2 łyżki masła
  • 30 dag mąki
  • 3 jajka
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie:

1. 1 cebulę obierz i posiekaj. Pół cukinii odkrój, resztę obierz, pozbaw nasion i pokrój w kosteczkę. Podobnie pokrój mozzarellę. Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę. Dodaj cukinię, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Połącz z mozzarellą, solą i pieprzem do smaku.

Reklama

2. Z mąki, jajek, łyżki oleju i szczypty soli zagnieć ciasto. Rozwałkuj je, szklanką wytnij krążki. Nakładaj farsz i dokładnie zlepiaj ciasto, formując pierogi. Gotuj w osolonej wodzie 2 min od czasu wypłynięcia.

3. Odłożoną cukinię pokrój w plastry, sparz wrzątkiem. Drugą cebulę pokrój w pióra, zeszklij na oleju. Wymieszaj z cukinią, dopraw solą. Podawaj do pierogów.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje