Gotowe mieszanki do pasztetów z mięsa

Przygotuj ulubione!

Możesz przygotować je na zapas i trzymać w szczelnie zamkniętym słoiczku albo puszce. 1-2 łyżki takiej mieszanki dodane do zmielonego mięsa sprawią, że pasztet zyska niepowtarzalny smak i piękny aromat.

Jałowcowa

Reklama

Zmiel w młynku do kawy 6 listków laurowych. W moździerzu utłucz po łyżeczce jagód jałowca, pieprzu czarnego, ziela angielskiego i jagód jałowca. Wymieszaj ze zmielonymi listkami laurowymi i łyżką mielonej soli morskiej.

Majerankowa

Wymieszaj po 2 łyżki suszonego majeranku, natki pietruszki oraz oregano. Dodaj 3 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej, 2 łyżki mielonej soli morskiej, 2 łyżeczki mielonego czarnego pieprzu oraz 1 łyżeczkę ostrej papryki.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje