Grillowa sałatka ziemniaczana
Dodatek do dań z grilla.
Smacznego123RF/PICSEL
- 1 kg ziemniaków,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 cebule,
- 4 pomidory,
- 2 łyżki musztardy francuskiej,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- 3 łyżki majonezu
Przygotowanie:
Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach, schłodzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Majonez połączyć z czosnkiem, musztardą, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Do ziemniaków dodać cebulę, polać sosem, wymieszać. Sałatkę układać między plastrami pomidorów. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 6 osób. Koszt jednej porcji 0,8 zł.
Znasz lepszy przepis?Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!