Grillowa sałatka ziemniaczana

Dodatek do dań z grilla.

Składniki:

Reklama

- 1 kg ziemniaków,
- 3 ząbki czosnku,
- 2 cebule,
- 4 pomidory,
- 2 łyżki musztardy francuskiej,
- 1 pęczek natki pietruszki,
- 3 łyżki majonezu

Przygotowanie:

Ziemniaki dokładnie umyć i ugotować w mundurkach, schłodzić, obrać i pokroić w kostkę. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę i rozetrzeć z solą. Majonez połączyć z czosnkiem, musztardą, ewentualnie doprawić solą i pieprzem. Do ziemniaków dodać cebulę, polać sosem, wymieszać. Sałatkę układać między plastrami pomidorów. Czas przygotowania 1 h. Przepis na 6 osób. Koszt jednej porcji 0,8 zł.

Znasz lepszy przepis?Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: sałatka | ziemniaki | grill | sałatki

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje