Grillowana pierś z indyka

Delikatne i kruche mięso. Z dodatkiem szparagów smakuje wyśmienicie!

Składniki

  • 4 plastry z piersi z indyka
  • pęczek zielonych szparagów
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • ząbek czosnku
  • 5 dag sera typu lazur
  • papryka wędzona
  • olej
  • sól
  • pieprz

Składniki na marynatę

  • 4 łyżki ciemnego sosu sojowego
  • pół łyżeczki słodkiej czerwonej papryki
  • majeranek
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Przygotuj marynatę. Włóż mięso, odstaw na godzinę. Smaż je na patelni grillowej. Szparagi pokrój, smaż na oleju z przeciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.

Reklama

2. Jogurt z serem zmiksuj blenderem, smaruj masą piersi z jednej strony, ułóż szparagi, złóż, posyp wędzoną papryką. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180°C.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje