Grillowane piersi kurczaka

Lekkie mięso, dla wszystkich dbających o figurę

Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 4 pojedyncze piersi
  • 4 łyżki pikantnego ketchupu
  • łyżka miodu
  • łyżeczka musztardy sarepskiej
  • kilka kropel octu balsamicznego
  • szczypta słodkiej czerwonej papryki
  • kilka młodych marchewek
  • łyżeczka masła
  • łyżka cukru
  • olej
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Przygotuj marynatę z ketchupu, miodu, octu balsamicznego, musztardy, słodkiej papryki, soli i pieprzu. Zanurz w niej piersi, odstaw na godzinę. Smaż z obu stron na oleju, ułóż w naczyniu i piecz 20 minut w temp. 200 st. C. 

2. Na patelni rozgrzej masło, dodaj cukier, rozpuść. Marchewki umyj, jeśli mają grubą skórkę, obierz. Kilka chwil smaż je na maśle i w cukrze. Piersi podaj na sałatce, dekoruj marchewkami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje