Grillowane szaszłyki z serem Halloumi i suszonym mango

Lekko i smacznie

Składniki dla: 6 osób

Składniki

  • 250 g sera Halloumi
  • 6 większych pomidorków koktajlowych
  • 1 czerwona cebula
  • Świeży rozmaryn
  • 2 łyżki oliwy
  • 70 g Mango Bakalland
  • Szczypta chilli
  • Sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania

Ser kroimy na większe kostki, cebulę w plasterki. Następnie na patyczki do szaszłyków nadziewamy wszystkie składniki. Gotowe szaszłyki skrapiamy oliwą, przyprawioną solą, pierzem i odrobiną chili, a także roztartymi w dłoniach świeżymi listkami rozmarynu. Tak przygotowane szaszłyki grillujemy przez ok. 6 minut, aż wszystkie składniki delikatnie się przyrumienią. Szaszłyki możemy przygotować również piekąc wszystkie składniki w piekarniku z termoobiegiem przez ok. 10 minut. 

materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje