Grillowanie ze smakiem

Szukacie przepisu na udany sierpniowy weekend? Podpowiadamy co warto upiec na grillu – nie będzie to zwykła kaszanka i kiełbaski!

Kaszanka z warzywami
Kaszanka z warzywamimateriały prasowe

Kaszanka z warzywami

Sposób przygotowania

Cukinię i bakłażana umyj oraz pokrój w poprzek w plastry o grubości około 1,5 cm. Lekko posól i odstaw na kilka minut, aż warzywa puszczą sok. Następnie osusz je ręcznikiem papierowym. Cebulę obierz i pokrój na ćwiartki. Paprykę umyj, usuń gniazdo nasienne i pokrój na części. Kaszankę również pokrój na mniejsze kawałki. Wszystkie składniki grilluj, aż się zarumienią. Przed podaniem dopraw solą i pieprzem do smaku.

Dynia pieczona z serkiem
Dynia pieczona z serkiemmateriały prasowe

Dynia pieczona z serem brie

Sposób przygotowania

Dynie obierz ze skórki, pokrój na równe kawałki, polej oliwą i piecz w piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 20 minut. Kiełbasę oraz ser brie pokrój w plastry równej grubości. Na wykałaczkę kolejno nabij upieczoną dynię, kiełbasę i ser. Grilluj aż się zarumieni.

Grillowane kiełbaski
Grillowane kiełbaskimateriały prasowe

Grillowana kiełbasa z fetą, oliwkami i suszonymi pomidorami

Sposób przygotowania

Oliwki, fetę i suszone pomidory pokrój na drobne kawałki. Wymieszaj składniki ze sobą, dopraw pieprzem. Kiełbasę rozkrój wzdłuż i napełnij farszem. Całość upiecz na grillu.

INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas