Grillowany łosoś z warzywami

Pyszna ryba z grilla.

Składniki:

Reklama

- łosoś świeży ok. 150g,
- 2 duże marchewki,
- kawałek pora,
- sól, pieprz, estragon,
- łyżka masła,
- sok z cytryny

Przygotowanie:

Przygotowanie: łososia skropić cytryną, posolić, dodać pieprz i posypać estragonem a następnie grillować do miękkości; warzywa poszatkować na drobno i zblanszować kilka minut we wrzącej, osolonej wodzie, podawać polane roztopionym masłem razem z łososiem.
(ok. 480 kcal na porcję)

Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: grill | łosoś | ryby

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje