Grillowany rumsztyk z sosem kurkowym

Prosta potrawa z pysznymi grzybami

Składniki

  • 4 średnie steki (rumsztyki)
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • sól morska
  • kolorowy pieprz

Składniki - sos

  • 250 ml śmietany kremówki
  • 10 kurek
  • 2 ząbki czosnku
  • 40 g masła
  • 1 cytryna
  • 1 pęczek natki

Sposób przygotowania

Umyte i osuszone kurki podsmaż na maśle, dodaj śmietanę, sól i pieprz, odparuj przez chwilę na ogniu. Oliwę wymieszaj ze zmiażdżonymi ząbkami czosnku i posmaruj steki z każdej strony. Posyp je solą i kolorowym pieprzem. Grilluj przez 14-16 min, obracając co 5 minut. Zdejmij steki z rusztu, przykryj folią aluminiową i odstaw na kilka minut. Dopraw jeszcze raz solą i pieprzem, podawaj z sosem kurkowym.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje