Grzane wino z cytrusami

Idealne na chłodne, zimowe wieczory

Czas przyrządzenia: 25 minut
Składniki dla: 8 porcji

Składniki

  • 2 butelki czerwonego wina
  • ok. 8-10 łyżek miodu
  • 2 pomarańcze + skórka z pomarańczy
  • cytryna
  • PRZYPRAWY:
  • łyżeczka cynamonu + kora
  • 2 łyżki goździków
  • 3 gwiazdki anyżu
  • cukier do smaku

Sposób przygotowania

1. Wino przelej do sporego garnka, dodaj cynamon sproszkowany oraz korę, goździki (resztę odłóż do dekoracji), skórkę z pomarańczy, anyż. Zacznij podgrzewać. Gdy na powierzchni zacznie się tworzyć pianka, zestaw z ognia (wino nie może się zagotować)2. Owoce sparz wrzątkiem, a następnie dokładnie umyj i osusz. Nie obieraj. Możesz je przekroić i wycisnąć z nich sok.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje