Gulasz

Węgierski smak.

Składniki:

Reklama

- 80 dag wołowiny bez kości (ligawa),
- 3 różnokolorowe papryki,
- duża cebula,
- słoiczek koncentratu pomidorowego,
- szklanka czerwonego wina,
- olej,
- przyprawy: sól, pieprz, mielony kminek,
- słodka i ostra papryka, cukier,
- listek laurowy

Przygotowanie:

Mięso opłucz, pokrój w kostkę. Na 2 łyżkach oleju smaż porcjami na silnym ogniu. Przełóż do garnka. W tym samym oleju podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę koncentrat, oraz po łyżeczce obu mielonych papryk, zasmaż, podlej 400 ml wody, zagotuj i przelej do mięsa. Dodaj wino, listek laurowy, łyżeczkę kminku oraz sól, pieprz i cukier do smaku. Duś na małym ogniu około 90 minut, od czasu do czasu mieszając. Na 15 min przed końcem duszenia dodaj drobno pokrojoną paprykę. Całość ponownie przypraw.

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: wołowina | gulasz

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje