Gulasz drobiowy

Do uduszonej z warzywami i pieczarkami piersi kurczaka najlepiej pasuje ryż

Gulasz
Gulasz123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pierś kurczaka opłucz, osusz, pokrój na kawałki. Oprósz solą i pieprzem. Poszatkuj obraną cebulę. W rondlu rozgrzej 2 łyżki oleju. Przesmaż cebulę. Dodaj mięso, obsmaż na rumiano. 

2. Wrzuć mrożonkę (nie musisz jej rozmrażać), wlej szklankę wody. Duś całość pod przykryciem ok. 20 minut. Mąkę rozprowadź w odrobinie ciepłej wody, wlej do gulaszu. Dodaj koncentrat pomidorowy, wymieszaj. Ogrzewaj jeszcze 5 minut. Dopraw solą, pieprzem oraz mieloną papryką. Posyp siekaną natką

Wieprzowy gulasz z paprykąInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas