Gulasz jagnięcy

Sycące danie dla całej rodziny

Czas przyrządzenia: 1,5 godziny
Składniki dla: 4 osób

Składniki

  • 50 dag łopatki jagnięcej
  • cytryna
  • 2 pomidory
  • cebula
  • natka pietruszki
  • pestki dyni
  • szklanka czerwonego wina
  • szczypta kurkumy
  • posiekana kolendra
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • olej do smażenia
  • 2 łyżki masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania

1. Mięso umyj, pokrój, przypraw, smaż na oleju. Dodaj pokrojoną cebulę i cytrynę, podsmaż, wlej wino. Włóż ziele angielskie i liść laurowy. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa. Pomidory bez skórki podsmaż na łyżce masła. Dodaj natkę i pestki dyni. 

2. Do gulaszu dodaj przyprawy. Duś jeszcze przez chwilę. Wykładaj na talerze, na wierzch ułóż pomidory. 

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje