Gulasz wegetariański

Aktualizacja

Gulasz wegetariański to sycący i bardzo pożywny obiad. Zrobisz go szybko i z tanich składników, a masz gwarancję, że rodzina będzie zachwycona! Gulasz wegetariański to przede wszystkim świetny pomysł, jeśli masz w rodzinie wegetarian - wszyscy się najedzą!

Gulasz wegetariański to pyszny obiad, który nasyci nawet miłośników dań mięsnych
Gulasz wegetariański to pyszny obiad, który nasyci nawet miłośników dań mięsnych123RF/PICSEL

Gulasz wegetariański - sposób przygotowania

Na rozgrzanej oliwie przesmaż cebulę. Dodaj pokrojone pieczarki, paprykę, dynię oraz ciecierzycę - wszystko razem smaż przez kilka minut.

Kostkę warzywną rozpuść w 300 ml zimnej wody oraz curry.

Wlej do garnka z warzywami. Całość doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 10 minut. Pod koniec dodaj posiekaną natkę pietruszki. Dopraw gulasz wegetariański wedle uznania solą, pieprzem, dodaj czosnek granulowany. Gulasz wegetariański podawaj z pieczywem.

Jeśli wolisz bardziej tradycyjne przepisy, zrób gulasz węgierski

Szukasz więcej inspiracji? Oto przepis na gulasz węgierski z knedlikami

Spróbuj także ten przepis na doskonały gulasz wegetariański

* * *

Zobacz więcej:

Wieprzowy gulasz z paprykąInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas