Gulasz węgierski

Pyszny obiad dla całej rodziny.

Gulasz węgierski
Gulasz węgierski123RF/PICSEL

Składniki:

  • 50 dag wołowiny
  • czerwona papryka
  • papryczka chili
  • 2 średnie cebule
  • średni pomidor
  • łyżka smalcu
  • łyżeczka słodkiej papryki
  • pół łyżeczki pieprzu cayenne
  • ziele angielskie
  • liść laurowy
  • sól
  • pieprz
  • natka pietruszki

Przygotowanie:

1. Wołowinę umyj, pokrój w kostkę, podsmaż na rozgrzanym smalcu. Dodaj pokrojoną w piórka cebulę i smaż, aż się zeszkli.

2. Z papryki, papryczki chili i pomidora zdejmij skórki i pokrój. Włóż do mięsa. Dolej tyle wody, aby przykryła mięso. Dodaj przyprawy i duś, aż mięso będzie miękkie. Jeszcze raz przypraw. Posiekaj natkę, posyp gulasz.

Dobry Tydzień
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas