Gulasz wołowy z grzybami

Tradycyjny i sycący.

Składniki:

  • 80 dag wołowiny
  • 30 dag pieczarek
  • 2 cebule
  • 2 papryczki chilli
  • olej
  • marynowane cebulki
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 4 ziela angielskie
  • 2 liście laurowe
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • oregano

Przygotowanie:

1. Wołowinę umyj, pokrój w kostkę, smaż na oleju. Pieczarki, cebulę, chilli pokrój w plastry. W dużym garnku rozgrzej olej, wsyp paprykę, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie. Zamieszaj, smaż minutę, dodaj cebulę, zeszklij. Dodaj pieczarki, smaż siedem minut.

Reklama

2. Do garnka dodaj mięso i czosnek. Wlej wodę, by zakryła mięso, całość dokładnie wymieszaj. Duś pod przykryciem około dwóch godzin. Udekoruj oregano i cebulkami.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje