Gulasz z marchewką

Syci na długo!

Składniki:

  • 40 dag wołowiny zrazowej
  • 2 cebule
  • kilka łyżeczek mąki
  • 2 łyżki oleju
  • 3 marchewki
  • natka pietruszki
  • liść laurowy
  • ziele angielskie 
  • estragon
  • sól pieprz

Przygotowanie:

1. Wołowinę pokrój w kostkę, cebulę w piórka, a marchewkę w plastry. W garnku rozgrzej olej, włóż mięso, smaż z każdej strony, aż będzie rumiane, dodaj cebulę, zeszklij.

Reklama

2. Do garnka wlej tyle wody, by przykryła mięso. Dodaj estragon, liść laurowy, ziele angielskie, przypraw solą i pieprzem, duś na małym ogniu około 1,5 godziny. Po tym czasie dodaj do sosu pokrojoną marchewkę, gotuj jeszcze 20 minut. Mąkę wsyp do szklanki, zalej odrobiną zimnej wody, wymieszaj. Dodaj kilka łyżek sosu, wymieszaj. Wlej do garnka, energicznie mieszaj. Zagotuj. Dodaj do sosu natkę pietruszki.


Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje