Herbata z miodem oraz sokiem z jabłek i malin

Rozgrzewający napój

Czas przyrządzenia: 20 minut
Składniki dla: 8 porcji

Składniki

  • 6-7 łyżeczek czarnej liściastej herbaty
  • po 8 łyżek gęstego soku z malin oraz soku z jabłek
  • 2 małe cytryny
  • dowolna dekoracja
  • PRZYPRAWY:
  • kilka łyżeczek płynnego miodu
  • kora cynamonu

Sposób przygotowania


1. Z herbaty przygotuj dość mocny napar – około 2 litrów. Zaparz ją wraz z korą cynamonu. Następnie przelej herbatę do garnka i dodaj do niej gęste soki owocowe. Wymieszaj wszystko i podgrzej, nie gotując.
2. Umyj i sparz obie cytryny. Jedną przekrój na pół i uważając, by pestki nie wpadły do napoju, wyciśnij z połówek sok wprost do herbaty. Drugą cytrynę pokrój na średniejwielkości plasterki (posłużą jako dodatek do herbaty lub dekoracja).
3. Gorący napój przelej do szklanek, dopraw każdą porcję płynnym miodem. Włóż po kawałku cytryny. Udekoruj według uznania i od razu podaj.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje