Hot dog z białą kiełbasą

Aktualizacja

Hot dog z białą kiełbasą to zdrowsza wersja klasyka. Parówkę zastąpiła pożywna biała kiełbasa, a gotowe sosy - te własnoręcznie przygotowane. Dzięki temu otrzymujemy pyszną i całkiem wartościową przegryzkę z solidnym dodatkiem warzywnym. Hot dog z białą kiełbasą z pewnością ci posmakuje.

Hot dog z białą kiełbasą zasmakuje każdemu
Hot dog z białą kiełbasą zasmakuje każdemu123RF/PICSEL

Hot dog z białą kiełbasą - przygotowanie


Bułki kroimy na pół (możemy je zostawić nieprzekrojone do końca - będzie wygodniej przy jedzeniu), ogórki kroimy w plasterki, cebulę w piórka. 

Składniki na sosy umieszczamy w dwóch osobnych miseczkach i starannie mieszamy.

Wnętrza bułek smarujemy niewielką ilością musztardy, dokładamy po plasterku sera. Kiełbasy nacinamy i podsmażamy do zrumienienia na oliwie, a po usmażeniu przy pomocy ręcznika papierowego pozbywamy się nadmiaru tłuszczu z kiełbas. Wkładamy kiełbasy do środka bułek.

Dokładamy kawałki cebuli i ogórków, zieleninę, keczup i polewamy całość sosami. Podajemy od razu.

Możemy też krótko podpiec bułki z kiełbaskami w piekarniku (bez warzyw i sosu, które dołożymy dopiero po wyjęciu bułek z pieca).

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz również:

Domowy hot dog na trzy sposobyInteria Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas