Idealna kutia orkiszowa z orzechami

Kutia w oryginalnym wydaniu

Składniki dla: 4 porcji

Składniki

  • 1 szklanka oczyszczonego ziarna orkiszu
  • 150 g Masy makowej np. Bakalland
  • 100 g Żurawiny Całe owoce np. Bakalland
  • 150 ml mleka
  • 200 g płatków migdałów np. Bakalland
  • 100 g Mieszanki Orzechów np. Bakalland
  • 3 szt. klementynek

Sposób przygotowania

Masę makową, orzechy i żurawinę zalewamy ciepłym mlekiem. Ziarna orkiszu płuczemy, zalewamy zimną, lekko osoloną wodą i gotujemy około 2 godziny, uważając na to, aby nie zabrakło wody w garnku. Od czasu do czasu mieszamy. Orkisz odcedzamy i łączymy z przygotowaną masą makową. Klementynki obieramy i mieszamy z kutią. Gotową potrawę możemy podawać na ciepło lub na zimno. Przed podaniem całość ozdabiamy orzechami włoskimi oraz płatkami migdałowymi.

Reklama

 

INTERIA.PL/materiały prasowe

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje