Jabłka pod kruchym ciastem

Pomysł na zimowy deser

Składniki:

  • 4 duże jabłka
  • Opakowanie gotowego kruchego ciasta
  • Cynamon
  • Cukier
  • Rodzynki, orzechy, płatki migdałowe
  • Sos karmelowy (opcjonalnie)

Reklama

Przygotowanie:

Z jabłek odciąć wierzchołki. Wydrążyć owoce, uważając by nie przebić  ich na wylot. Do wnętrza jabłek  wsypać łyżeczkę cukru i ulubione bakalie.

Mrożone ciasto pociąć na wąskie paski. Z pasków ułożyć szachownice na wierzchu owoców.

Zapiekać ok. 10 minut w rozgrzanym piekarniku (tak, aby ciasto zdążyło się upiec). Upieczone jabłka można udekorować sosem karmelowym.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje