Jabłka z miętą i cynamonem

Świetne do szarlotki, deserów.

Zimą chętnie sięgamy po przetwory z jabłek
Zimą chętnie sięgamy po przetwory z jabłek 123RF/PICSEL

Składniki:

●ok 1,5 kg jabłek (połowa kwaśnych, np. antonówek)

●2-3 goździki

●kawałek kory cynamonu

●1/2 szklanki mocnego naparu miętowego

Przygotowanie:

1. Jabłka obierz, pokrój, usuwając pestki oraz łuski. Włóż do garnka. Dodaj cynamon, goździki i napar z mięty. Gotuj ok. 15 min, mieszając, po czym wyjmij cynamon i goździki. Ciepłe jabłka przetrzyj przez sito.

2. Nałóż do słoików, zakręć. Pasteryzuj przez około 10 minut.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas