Jagodowa pannacotta

Przepis Sary La Fountain. 4-6 porcji.

Jagodowa pannacotta
Jagodowa pannacottamateriały prasowe

Namocz płatki żelatyny w zimnej wodzie. Przetnij laskę wanilii wzdłuż i wyskrob nasionka do rondelka. Rozciętą laskę wanilii też dodaj do rondelka. Wlej śmietanę, dodaj cukier i zagotuj.

Odciśnij żelatynę i dodaj do śmietany. Kiedy żelatyna się rozpuści, zamieszaj. Napełnij salaterki do połowy i wstaw do lodówki na ok. 4 godziny.

Namocz żelatynę w zimnej wodzie, dodaj borówki, cukier i wodę. Zmiksuj blenderem. Postaw na piecu i ogrzewaj, aż cukier się rozpuści, a owoce zagrzeją. Kiedy żelatyna się rozpuści, ostudź i wlej na pannacottę. Wstaw na krótko do zamrażalnika.

Dekoruj owocami i jadalnymi kwiatami.

Przepis autorstwa Sary La Fountain. Sarę możesz oglądać w serii "Antypody smaków" w poniedziałki o godz. 21:00 i 21:30 na kanale Nat Geo People.

Zmysłowe smaki: Panna cottaInteria.tv
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas