Jaja faszerowane

Wiosenna przekąska.

Faszerowane jajka - wiosenny przepis nie tylko "od święta"
Faszerowane jajka - wiosenny przepis nie tylko "od święta" materiały prasowe

Składniki:

  • 4 jaja ugotowane na twardo
  • 150 g łososia wędzonego w płatach
  • 4-5 łyżek majonezu np. Kielecki (uhonorowany godłem "Doceń polskie" i tytułem TOP PRODUKT) 
  • pół pęczka szczypiorku
  • sól, pieprz

Przygotowanie:

1. Wędzonego łososia kroimy na małe kawałki. Jajka obieramy ze skorupki i przecinamy wzdłuż na połówki. Następnie delikatnie wyjmujemy z nich żółtka, które ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy do niej posiekany szczypiorek i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.

2. Tak przygotowaną pastę nakładamy do białek. Całość dekorujemy majonezem.

materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas