Jaja faszerowane pastą z awokado

Przygotujesz je w mig!

Składniki

  • 6 jajek ugotowanych na twardo
  • dojrzałe awokado
  • łyżka majonezu
  • 1-2 łyżki jogurtu naturalnego
  • sól, pieprz
  • 2 łyżeczki soku z cytryny
  • szczypiorek
  • kilka anchois
  • opcjonalnie: słodka papryka

Sposób przygotowania

1. Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wydrąż miąższ. Skrop go sokiem z cytryny. Oprósz solą i pieprzem. 

2. Jajka obierz i przekrój na pół. Żółtka wyjmij, dodaj do miąższu z awokado. Zmiksuj z majonezem i jogurtem. 

3. Dopraw solą, pieprzem, ewentualnie słodką papryką. 

4. Dodaj posiekany szczypiorek i wymieszaj. Wypełniaj pastą wydrążone połówki jajek. 

5. Anchois przekrój wzdłuż na paseczki, zwijaj w ślimaczki i układaj na wypełnionych pastą jajkach. Po wierzchu posyp posiekanym szczypiorkiem.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje