Jajecznica z chrupiącym bekonem

Na dobry początek dnia.

Składniki:

  • Pół pęczka szczypiorku
  • 1 łyżeczka oleju
  • 2 plastry bekonu
  • 3 jajka
  • 8 łyżek mleka
  • Sól, pieprz

Reklama

Przygotowanie:

Szczypiorek drobno pokroić. Olej rozgrzać na patelni i uprażyć bekon na chrupko, zdjąć z patelni. Kiedy bekon się praży, roztrzepać jaka z dodatkiem mleka, dodać szczypiorek, doprawić solą i pieprzem. Wlać na pozostały na patelni tłuszcz i mieszać, aż jajecznica się zetnie. Podawać z bekonem.



Dowiedz się więcej na temat: Jajecznica z chrupiącym bekonem

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje