Jajeczno-chlebowa ze szpinakiem

Pomysłowa: można do niej wykorzystać czerstwe pieczywo!

zdjęcie ilustracyjne
zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

1. Pieczywo pokrój na kromki.
2. Szpinak krótko przesmaż na łyżce masła, dopraw do smaku solą, pieprzem, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Natłuść naczynie żaroodporne.
3. Jajka roztrzep ze startym serem, dopraw solą i pieprzem.
4. W naczyniu żaroodpornym połóż warstwę pieczywa, skrop olejem, połóż na nim szpinak. Polej połową masy jajeczno-serowej. Na tym połóż następną warstwę chlebową i polej pozostałą masą. Posyp ziołami. Ozdób pomidorkami. Wstaw do nagrzanego piekarnika (180ºC) i zapiekaj, aż masa serowo-jajeczna się zetnie.

Zapiekanka pasterskaInteria Kulinaria
Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas