​Jajka faszerowane chrupiącymi ziarnami

Danie wielkanocne w nowoczesnym wydaniu.

​Jajka faszerowane chrupiącymi ziarnami
​Jajka faszerowane chrupiącymi ziarnamimateriały prasowe

Jajka gotujemy i studzimy przed obraniem.

Obrane jajka kroimy na połówki i delikatnie wyjmujemy z nich żółtka.

Na patelni podsmażamy pieczarki z posiekanymi gałązkami tymianku, w trakcie smażenia doprawiamy solą i pieprzem. Następnie korniszony, kroimy w drobną kostkę i dodajemy do wystudzonych pieczarek.

Do wszystkich składników dodajemy Chrupiącą sałatkę i wszystko dokładnie mieszamy.

Gotowym farszem wykładamy jajka.

W osobnym naczyniu ugniatamy żółtka na gładką masę, a następnie za pomocą rękawa dekoracyjnego, wyciskamy żółtka na jajka.

Całość ozdabiamy gałązkami tymianku i posypujemy pieprzem do smaku.

Najlepszy sposób na pastę jajecznąInteria Kulinaria
INTERIA.PL/materiały prasowe
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas