Jajka nadziewane wątróbką

Aktualizacja

Jajka nadziewane wątróbką świetnie sprawdzą się jako przystawka, nawet dla osób, które nie uważają się za fanów wątróbki, bo smakują obłędnie! Jajka nadziewane wątróbką to z pewnością ciekawa propozycja, którą każdy powinien choć raz wypróbować.

Jajka nadziewane wątróbką udekoruj np. oliwkami
Jajka nadziewane wątróbką udekoruj np. oliwkami123RF/PICSEL

Jajka nadziewane wątróbką - przygotowanie

Cebulkę pokrój w kostkę, podsmaż na oleju. Dodaj do niej pokrojoną wątróbkę, startą marchewkę i podduś.

Jajka przekrój na pół, wyjmij żółtka, dodaj je do wątróbki wraz z masłem i zmiksuj.

Farsz przypraw do smaku i szprycą napełnij połówki jajek.

Możesz podawać z oliwkami na liściach sałaty.

Sprawdź też inne nasze przepisy:

Zobacz także:

"Ewa gotuje": Serownik mazurkowy z suszonymi śliwkamiPolsat
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas