Jajka z lekką pastą

Elegancka przekąska w skorupkach.

Składniki:

●8 dużych jajek

Reklama

●mała cebulka

●olej do smażenia

●majonez

●pęczek koperku

●opcjonalnie - 4 łyżeczki czerwonego kawioru

●pieprz, sól

Przygotowanie:

1. Jajka ugotuj na twardo w wodzie ze szczyptą soli (wtedy skorupka nie popęka). Następnie całkowicie schłodź w zimnej wodzie. Odetnij górę skorupki i wydrąż środki. Włóż do miski.

2. Cebulkę obierz, drobniutko posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj do wydrążonych białek i żółtek. Ugnieć widelcem.

3. Umyj i posiekaj koperek (kilka małych gałązek zostaw do dekoracji). Dodaj do masy. Dopraw solą i pieprzem.

4. Dołóż 2 łyżki majonezu, wymieszaj. Masę nałóż do skorupek. Każdą porcję ozdób koperkiem i połową łyżeczki kawioru.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje