Jajka zapiekane ze szpinakiem

Znudziły ci się monotonne śniadania? Spróbuj tego!

Zapiekane jajka
Zapiekane jajka123RF/PICSEL

Sposób przygotowania

Piekarnik nagrzej do 250 stopni. Na patelni roztop 1 łyżkę masła, dodaj umyty i osuszony szpinak oraz śmietankę. Trzymaj na ogniu przez pół minuty, aż szpinak zmięknie, a płyn w większości odparuje. Dopraw solą i pieprzem. Cztery żaroodporne kokilki wyłóż kawałkami łososia, wlej do nich masę śmietanowo-szpinakową, wbij po jednym jajku. Na wierzch połóż resztę łososia, wiórki masła i kawałek pomidora. Posyp pieprzem. Foremki wstaw do kąpieli wodnej w żaroodpornym naczyniu. Zapiekaj przez 10-12 minut, aż białka się zetną, ale żółtka pozostaną płynne.

Wygraj 20 000 złotych!INTERIA.PL
Show
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas