Jak przyrządzić smaczne dania z wątróbki?

Wątróbka nie należy do twoich ulubionych potraw? Daj jej drugą szansę! Wypróbuj przepisy, dzięki którym odkryjesz wszystkie jej zalety!


Ragout z wątróbki cielęcej

Reklama

Składniki na   1 porcję:

  • 2 zielone cebulki
  • 100 g pieczarek
  • 100 g pomidorków koktajlowych
  • 150 g wątroby cielęcej
  • 20 g masła
  • 25 g marynowanych cebulek
  • sól, pieprz
  • 50 ml bulionu
  • 50 g śmietany
 

Przygotowanie:

Cebulkę pokroić, pieczarki i pomidory poprzekrawać na pół. Wątrobę pokroić w grubą kostkę. 10 g tłuszczu rozgrzać na patelni i smażyć wątrobę 1-2 minuty. Dodać pieczarki, a następnie zieloną cebulkę, pomidory, cebulki marynowane i krótko przesmażyć. Doprawić solą i pieprzem, zalać bulionem i śmietaną. Gotować 1 minutę. Podawać z puree ziemniaczanym. Można polać stopionym masłem zmieszanym z tymiankiem.


Czas przygotowania 30 minut

Jedna porcja zawiera 3270 kJ/781 kcal

Reklama

Wyróżnij ten komentarz spośród pozostałych, niech zobaczą go wszyscy!

Aby wyróżnić ten komentarz wyślij SMS o treści KOLOR na numer

7271

I wpisz otrzymany kod w polu poniżej

Ok

Koszt całkowity SMS 2,46 PLN Nota prawna O co chodzi z wyróżnieniem?

Wasze komentarze (8)

Dodaj komentarz Sortuj

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Dziś w Interii

Raporty specjalne

Rekomendacje