Japońska surówka z surimi

Surimi to mielone, drobno rozdrobnione mięso ryby, które pochodzi z Japonii. W sklepach można znaleźć je w formie "paluszków krabowych" o charakterystycznym kształcie i kolorze. Znakomicie smakują i lekko podgrzane, i na zimno, świetnie sprawdzają się również jako dodatek do sałatek - to znakomite urozmaicenie każdego lekkiego posiłku! Mamy dla was propozycję na szybką surówkę z surimi - to dziecinnie prosty sposób na wyborne danie!

Wygląda jak zwykła jarzynowa, ale smakuje zupełnie inaczej
Wygląda jak zwykła jarzynowa, ale smakuje zupełnie inaczej123RF/PICSEL

Przygotowanie nie zajmie dłużej niż kilka minut. Podążaj za instrukcją:

Jak zrobić surówkę surimi?Interia Kulinaria
INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas