Jarzynowa z małopolski

Bardzo sycąca, chociaż lekka.

Składniki:

  • korpus z kurczaka 
  • 3 młode marchewki
  • 2 młode pietruszki razem z nacią
  • 1/2 małego selera, razem z nacią
  • mały por
  • duża kalarepa
  • 3 różyczki z kalafiora
  • kilka ziemniaków
  • masło

Reklama

Sposób przygotowania:


1. Warzywa oczyść, pokrój. Natkę pietruszki posiekaj. Mięso zalej w garnku ok. 1,5 litra wody i gotuj ok. 30 minut. Pokrojoną kalarepkę wrzuć do rondelka z roztopionym masłem, podsmaż i uduś do miękkości, dodając kilka łyżeczek wody.

2. Wyjmij mięso z garnka, do wywaru włóż pokrojone ziemniaczki, gotuj 15 minut. Następnie dołóż resztę warzyw. Gotuj jeszcze 15 minut. Przed podaniem dodaj posiekane mięso, posyp zieleniną.

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje