Jarzynowy garneczek z klopsikami

Delikatne pożywne danie świetne też dla dzieci.

Zdjęcie ilustracyjne
Zdjęcie ilustracyjne123RF/PICSEL

1. Mięso włóż do miski. Dodaj jajko, bułkę, natkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dopraw. Wyrób i odstaw. Włoszczyznę i ziemniaki umyj i obierz. Pokrój.

2. W garnku rozgrzej łyżkę oleju. Wrzuć warzywa (pokrojone i z mieszanki). Chwilę duś. Zalej zimną wodą. Posól, dołóż liście laur. i ziele, gotuj na małym ogniu do miękkości.

3. Gdy warzywa się gotują, uformuj pulpeciki. Możesz je krótko obgotować we wrzącej, osolonej wodzie lub obsmażyć na oleju. Gotowe pulpeciki dodaj go garnka z warzywami. Możesz dodać też makaron. Nakryj i gotuj chwilę razem. Danie podaj z posiekanym koperkiem.

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas