Jeż mięsno-serowy - hit karnawału!

Mięsny jeż to już przeszłość! W tym karnawale królował będzie jeż mięsno-serowy!


Reklama


Składniki:

  • kromka pieczywa tostowego
  • pół cebuli
  • po 100 g białych i różowych winogron
  • 120 g pomidorków koktajlowych
  • 200 g mieszanego mięsa mielonego
  • żółtko
  • curry
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 łyżki oleju
  • 160 g sera żółtego
  • 120 g korniszonów
  • Ok. 60 wykałaczek 1 ananas
 Przygotowanie:

Mięso wyrobić z namoczoną i odciśniętą kromką pieczywa tostowego, pokrojoną drobno cebulką i żółtkiem na gładka masę. Doprawić curry, solą i pieprzem. Uformować 30 małych kuleczek i smażyć je porcjami na rozgrzanym oleju. Osączyć z tłuszczu na ręczniku papierowym. Ser pokroić w kostkę i nadziewać na wykałaczki razem z winogronami. Kulki mięsne nadziewać na wykałaczki razem z korniszonami lub pomidorami koktajlowymi. Tak przygotowane koreczki wbijać w ananasa. 

Dowiedz się więcej na temat: Jeż mięsno-serowy

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje