Jogurt sojowy na deser

Niektórzy są uczuleni na białko mleka krowiego i szukają przepisów, które je zastąpią. Oto jeden z nich: Przyrządzony z jogurtu sojowego deser zadowoli każdego łasucha.

Taki deser smakuje wyjątkowo i jest bardzo zdrowy.
Taki deser smakuje wyjątkowo i jest bardzo zdrowy. 123RF/PICSEL

Składniki:

  • opakowanie mrożonej żurawiny
  • 25 dag serka sojowego Toffu
  • 2 szklanki mleka sojowego
  • cukier puder
  • ½ łyżeczki cukru waniliowego                                                            

Sposób przygotowania:

Serek sojowy zmiksować z mlekiem sojowym. Żurawiny zagotować w garnku ze szklanką wody i z cukrem. Gdy zacznie gęstnieć, odstawić i ostudzić. Połączyć z serkiem i mlekiem sojowym Przed podaniem schłodzić.

INTERIA.PL
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas