Kanapka w plener

Sycąca - zaspokoi głód, np. na wycieczce

Składniki:

Klopsiki:

  • 40 dag mielonej wieprzowiny lub drobiu 
  • cebula
  • 2 pomidory
  • jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól, pieprz
  • olej
  • 2 ząbki czosnku

Reklama

Ponadto:

  • 4 bułki
  • 3-4 ogórki kiszone
  • 3-4 pomidory
  • 10 dag żółtego sera
  • masło
  • keczup

Przygotowanie:

1. Posiekaną cebulę zrumień na oleju. Dodaj czosnek oraz pokrojone pomidory. Duś chwilę, aż sos zgęstnieje. Włóż mięso i znów smaż chwilę. Ostudź, przypraw. Wbij jajko, wsyp bułkę tartą. Wymieszaj i uformuj klopsiki. Obsmaż z obu stron.

2. Bułki przekrój, posmaruj masłem. Połóż pokrojone warzywa, ser żółty oraz klopsiki. Nakryj resztą sera. Możesz je zapiec (ok. 10 minut w temp. 180°). Ser się stopi, a bułeczki będą chrupiące. Podaj z keczupem.

Chwila dla Ciebie

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje