Kapusta marynowana

Z innymi warzywami.

Składniki:

Reklama

- 1 kg białej kapusty,
- 10 dag małych czerwonych buraków,
- 1 szklanka octu winnego,
- 1 szklanka przegotowanej wody,
- 2 łodygi selera naciowego,
- 1 pęczek natki,
- 5-7 ziarenek pieprzu,
- 1 łyżeczka mielonej papryki,
- 1/2 łyżeczki cukru, łyżeczka soli

Przygotowanie:

Ocet zagotować z wodą i cukrem, kapustę poszatkować. obrane buraki pokroić w cienkie słupki, a seler naciowy w grube kawałki, Warzywa wymieszać. Ułożyć warstwami w kamiennym garnku. przesypując solą, papryką ziarenkami pieprzu i posiekaną natką. Zalać przestudzonym octem. Przykryć. Zostawić na 2-3 dni w temp, pokojowej. Rozłożyć do słoików, zamknąć.

Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!

Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

Dowiedz się więcej na temat: kapusta | buraki | przetwory

Reklama

Najlepsze tematy

Reklama

Strona główna INTERIA.PL

Polecamy

Rekomendacje