Kapusta pekińska z ogórkiem

Nie od dziś wiadomo, że warzywa to samo zdrowie. Dlatego powinniśmy jeść je jak najczęściej! Oto przepis na szybką i łatwą w przygotowaniu sałatkę z kapusty pekińskiej - idealny dodatek do obiadu.

Kapusta pekińska zawiera mnóstwo witaminy C - w 100 gramach jest jej tyle, co w cytrynie
Kapusta pekińska zawiera mnóstwo witaminy C - w 100 gramach jest jej tyle, co w cytrynie 123RF/PICSEL

Sposób przygotowania:

1. Oczyszczoną z wierzchnich liści kapustę poszatkuj, przełóż do miski. Dodaj osączoną kukurydzę. Oczyść i pokrój w paseczki paprykę oraz ogórka, posiekaj w kosteczkę cebulę. Warzywa również dodaj do kapusty, wymieszaj. 

2. Wlej oliwę, całość starannie wymieszaj. Przygotowaną surówkę dopraw do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną soku wyciśniętego z cytryny. Opłucz i osusz kilka gałązek natki. Ozdób surówkę.

***

#POMAGAMINTERIA

Pięć rodzin, pięć dni i piętnaście wymagających treningów. Obóz Muay Thai, którego pierwsza edycja odbyła się w zeszłym roku, jest szansą dla młodzieży w spektrum autyzmu na poznanie smaku zdrowej rywalizacji, wygranej, a czasem także porażki. Jak mówią organizatorzy: "To, że nasi podopieczni nie utrzymują kontaktu wzrokowego z rozmówcą, nie znaczy, że nie mają nic do powiedzenia. Sport uczy nas szacunku do siebie i każdego rywala. Jeśli tego nie zrozumiesz, oddalasz się od mety". Organizacja tegorocznej edycji wciąż stoi pod znakiem zapytania, jednak dzięki ludziom dobrej woli szanse na wyjazd z każdym dniem rosną. I ty możesz pomóc! Sprawdź szczegóły! 

Świat kobiety
Masz sugestie, uwagi albo widzisz błąd na stronie?
Dołącz do nas